Salaatti on paras lohturuoka (erityisesti tonnikala-kiinankaalisalaatti)

Aikakauslehdissä törmää välillä termiin lohturuoka. Yleensä syksyllä tai talvella, jolloin lohtua erityisesti tarvitaan. Lohturuoka on arkinen ruokakulttuurinen ilmiö. Oikeastihan se on toinen nimi makaronimössölle, johon on sekoitettu valmistajansa valitsemia aineita.

Jos kaipaa lohtua ja lohturuokaa, niin silloin kannattaa kuitenkin kääntyä salaatin puoleen. Lohtusalaatti tuo oikeasti uutta vireyttä ja hyvää oloa, siihen eivät muut lohturuoat pysty. Salaatti on hemmottelua. Salaatti on lohtua. Salaatti antaa energiaa ja kevyen potkun persuksille. Sillä se, mikä tekee meille hyvää tänään, ei aina tee sitä huomenna. Lohtusalaatti on eri maata.

Lohtusalaattien lohtusalaatti on luonnollisesti tonnikala-kiinankaalisalaatti

Lohtusalaattien lohtusalaatti on luonnollisesti tonnikala-kiinankaalisalaatti. Se on nopea arkisalaatti, joka toimii erityisesti vitutukseen.

  • Kiinankaali silpuksi.

  • Sekaan tonnikalaa ja vähän sen mukana olevaa öljyä.

  • Mukaan kuuman veden alla sulatettua herne-maissi-paprikaa.

  • Sitten vielä rouhaisu suolaa ja pippuria, erityisesti pippuri tärkeää.

  • Hifistelijä laittaa vielä tummaa balsamicoa

    Sitten tilanteen vaatimalla raivolla pistetään salaatti sekaisin, otetaan haarukka käteen ja syödään suoraan kiposta. Jos kestää odottaa hetken, niin salaatti paranee, kun kiinankaali saa hetken muhia öljyssä.

    Lohtusalaattien variaatiot ovat loputtomat, niitä on niin monta kuin on salaatin rakastajaa. Mikä on sun lempilohtusalaatti?

Senja JaloluomaKommentoi