Oi ihana raparperichutney! (Muista poimia nyt raparperia jouluksi pakkaseen)

raparperichutney.jpg

Raparperi tekee kevään ja kesän. Nyt on kuitenkin oikea aika antaa pieni ajatus joululle: raparperichutney on nimittäin täydellinen kontrasti ja kaveri jouluruoille. Raparperichutney on maittava kaveri kinkulle ja laatikoille. Juuri sopiva särmä joulupöydän pehmeydelle.

Tee siis itsellesi palvelus. Poimi pakastimeen valmiiksi paloiksi saksittu nippu raparperia, jonka jouluna keittelet mahtavan mausteiseksi chutneyksi!


Raparperichutney 

  • 400 g raparperia paloiteltuna

  • 1 iso sipuli silppuna

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä

  • 2 dl muscovado- tai fariinisokeria

  • 1/2 dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tähtianis (laitoin 3)

  • 1 kanelitanko

  • pieni pala punaista chilipaprikaa

  • 2 1/2 dl hillo-marmeladisokeria


Mittaa kaikki ainekset samaan aikaan kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto. Laita jääkaappiin kiinteytymään. Nosta joulupöytään kinkun viereen.