Raparperichutney
Joulun yllättäjä. Maittava kaveri kinkulle ja laatikoille. Juuri sopiva särmä joulupöydän pehmeydelle. Raparperichutneystä tuli tämän perheen uusi jouluhitti, myös lasten!
Raparperichutney
400 g raparperia paloiteltuna
1 iso sipuli silppuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 dl muscovado- tai fariinisokeria
1/2 dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tähtianis (laitoin 3)
1 kanelitanko
pieni pala punaista chilipaprikaa
2 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
Mittaa kaikki ainekset samaan aikaan kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto. Laita jääkaappiin kiinteytymään.
Ohje kulkeutui meille anopilta, joka oli saanut sen naapurin rouvalta. Lehtileikkeestä ei valitettavasti saanut selvää, mistä ohje on alun perin peräisin.
Mutta hyvää oli! Purkki on jo melkein nuoltu tyhjäksi.